U subotu 22. marta 2014. godine u prostorijama Saveza lovačkih organizacija BiH u Sarajevu, Ul. Petrakijina br. 24 sa početkom u 930 sati, će se održati prva od dvije planirane stručne edukacije za  osposobljavanje kandidata za lovočuvare.

Seminar – edukacija će obuhvatiti sve segmente zakonske legislative iz ove oblasti, za šta su angažirani eminentni stručnjaci kao predavači.

Za sve prijavljene kandidate  obezbjeđena je literatura kao i okvirna pitanja koja se mogu pojaviti na ispitu, a koja su preuzeta  iz Zakona o lovstvu F/BiH i pratečim podzakonskim aktima, koja će  prilikom evidentiranja  biti podijeljena kandidatima, radi pripreme  za polaganje lovočuvarskog ispita.

Termin provjere znanja tj. polganja lovočuvarskog ispita biće zajednički dogovoren sa kandidatima na seminaru.

Plan i program obuke za lovočuvare je jedinstven  za sve kandidate, s tim da  kandidati sa završenom šumarskom, veterinarskom ili poljoprivrednom školom u skladu sa zakonskim odredbama mogu biti angažovani kao profesionalni lovočuvari, dok kandidati sa drugom srednjom stručnom spremom  mogu   biti anagažovani kao lovočuvari-volonteri u lovištima.

Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na brojeve telefona:

tel/fax 033/ 668-209 i 442-019 ili putem E-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).