Lovačko društvo "Sana" iz  Sanskog Mosta jedno je od najmnogobrojnijih u BiH. Takošer, lovci ovog društva, jako su aktivni, što se da vidjeti kroz njihove svakodnevne aktivnosti. Jedna od posljednjih aktivnosti koje su Sanjani relizovali jeste uređenje izletišta.

Naime, članovi sekcije Došci-Čirkići svakodnevno su na aktivni na uređenju izletišta. U posljednje vrijeme urađen je cijeli niz aktivnosti poput postavljanja ograde na terase i šadrvane, uređenje kuće, postavljanje rasvjete i kanti za smeće, a također je postavljen i jarbol sa zastavom BiH.

Iz LD "Sana" zahvalili su se i čestitali članovima sekcije Došci-Čirkići na njihovom trudu i aktivnostima koje su sproveli.


Subota 25.08.2018. godine
Igman - Veliko polje


Program
09.00 Evidentiranje učesnika za takmičenje
11.00 Pozdravne riječi predsjednika i obraćanje gosta
11.45 Specijalizovana izložba lovačkih pasa
11.45 Sportsko takmičenje pionira u gađanju vazdušnom puškom
11.45 Takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša
11.45 Takmičenje u disciplini potezanje užeta i bacanje kugle
14.30 Proglašenje pobjednika


Predsjednik SLOuBiH
Muhamed Hodžić

 

 

 

 

 

Aktom Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva broj 08-26/7-868/17 M.B. (koji je dostavljen i Vama) od 12.04.2017. godine, obavješteni smo o navodno nezakonitom postupanju ovog Saveza kada je u pitanju pripremanje, organizovanje i provođenje lovačkih pripravničkih ispita, u vezi čega Vas želimo izvijestiti o sljedećem:

Opširnije...

Savez izražava duboko žaljenje te Vas obavještamo da lovački ispiti održani u toku 2016. i 2017. godine a za koje je ResornoFederalno Ministarstvo dostavljalo dopise, ne mogu biti prihvaćeni jer nisu bili organizovani u skladu sa važećim propisima i da Ministarstvo nema ovlasti izdavati Uvjerenja o položenom lovačkom ispitu zbog nepoštivanja odredbi propisa iz oblasti lovstva

Opširnije...

PREPORUKA LOVAČKIM UDRUŽENJIMA

Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini na osnovu inicijative Stručnog savjeta za lovstvo svojim članicama i lovcima daje slijedeće preporuke:

Zbog obimnijih snježnih padavina preporučuje se lovačkim društvima da u lovištima kojima gospodare procjene visinu snježnog pokrivača.

Ukoliko se utvrdi da je visina snijega 40 cm i viša te da znatno otežava kretanje divljači da eventualno u skladu sa Zakonom o lovstvu donesu odluke o privremenoj zabrani lova i da u svakom slučaju pojačaju aktivnosti na iznošenju hrane u lovišta u cilju prihrane divljači.

 

                                                                                                    

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).