Jučer je u Tešnju održana revijalna utakmica pasa u radu na divlju svinju. Utakmici je pristupilo preko 20 pasa, a njih šest je zadovoljilo propozicije ovog revijalnog takmičenja.

"Prije svega želim da vas sve pozdravim i da napomenem da je ovdje primarno druženje, a tek potom takmičenje. Nadam se da ćete svi uživati i družiti se danas ovdje", rekao je okupljenim Muhidin Handžić, predsjednik LD "Kiseljak" Tešanj i predsjednik Lovnog kinološkog saveza u FBiH.

U gateru je, a prema važećim pravilčnicima, šest pasa pokazalo izuzetan rad, a ovaj put pobjedu su odnijeli istarski kratkodlaki goniči. Naime prvo mjesto pripalo je keruši istarskog kratkodlakog goniča vlasnika Hasana Handžića. Također i drugo mjesto osvojila je keruša IKG koju je vodio Fuad Grabus , dok je na trećem mjestu završio ker IKG vlasnika Edina Hadžialića.

Psi koji su pokazali izuzetan rad, a koje treba spomenuti su pas srpskog goniča u vlaništvu Sandra Hrgića, posavski gonič vlasniika Seada Omanića, te keruša slovačkog kopova koja je izuzetno mlada, ali je pokazala veliki potencijal. Revijalnu utakmicu sudio je sudija Zaim Čaušević, a treba spomenuti i činjenicu da su svi učesnici bili zadovoljni njegovim radom.

Također ovom prilikom uručena je i nagrada za najbolje odjevenog vodiča, a nagradu je dobio Edin Hadžialić.

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).