U LOVAČKOM DRUŠTVU ''ZMAJEVAC'' ZENICA ODRŽANA REDOVNA I VANREDNA SMOTRA PASA

 Početkom novembra mjeseca po odobrenju Lovno Kinološkog Saveza u Federaciji BiH, a u organizaciji LD ''Zmajevac'' Zenica,na četiri punkta: Gračanica, Babino, Nemila i Raspotočje izvršena je redovna i vanredna smotra lovnih pasa.

Na smotre je privedeno 179 pasa od čega je pozitivnom ocjenom ocijenjeno 173 psa a 6 pasa je dobilo negativnu ocjenu najčešće zbog nepravilnog zubala. Na redovnu smotru privedeno je 19 pasa koji su imali uredan rodovnik, a 160 pasa je privedeno na vanrednu smotru. Odličnom ocjenom ocijenjeno je 36 pasa, vrlodobrom 79 pasa i ocjenom dobro ocijenjeno je  58  pasa.

Po pasminama najbrojniji su posavski goniči kojih je bilo privedeno 70, srpskih trobojnih goniča 32, srpskih goniča 29, bosanskih Baraka 24, crnogorskih planinskih goniča 6 ,po četiri bigla i istarskih oštrodlakih goniča, po tri brak jazavičara,istarca kratkodlaka i ruska pjegava gonič,  po dva braka jazavičara i njemačka lovna terijera.
Ispred LD ''Zmajevac'' su bili angažovani potpredsjednik LD Ahmo Bašić, sekretar društva Jasmin Čauš i kinološki referent Stipo Josipović.
Ocjenu su vršili kinološke sudije Emir Hasanbegović iz Sarajeva i Slobodan Ličanin iz Travnika ,kinološki pripravnik je bio Mijo Domić iz Travnika, zapisničari su bili Stipo JosipovićDino Telalović i Esnaf Nevzić članovi LD ''Zmajevac'' Zenica.

Na rad sudija nije bilo primjedbi, a rad se odvijao bezprijekorno po suhom i oblačnom vremenu.

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).