Lovac Kenan Tatar koji lovi u Prijepolju Srbija

i koji je član lovačkog udruženja “Lim” Prijepolje,je  jedan aktivan revnosan lovac koji isključivo lovi lisicu kao glavnog predatora u lovištu. O njemu su price objavljene u više medija pa smo odlučili da mu damo prostora na stranici slobih.ba.

Kao što kaže za sebe za lov na lisice treba umijeće i strpljenje ,kao i velika lovačka sreća.

Uglavnom lovi čekanjem sa čeka, a zimi sa psima goničima, individualno a i sa svojom malom grupom Dušmanići koja pripada sekciji Babine.

Zimi mu je najverniji drug Memo Pacifist, koji ne nosi oružje, ali gaji, vodi i zavodi par izuzetno dobrih pasa lisičara “alpinaca”,dok Tatar ima upornog i hrabrog bosanskog oštrodlakog goniča-baraka.

Zna se provjereno da mu lov lisice uspješno, dugi niz sezona, ide na ruku i da je odstrijelio desetine i desetine jedinki tog predatora, koji je inače u velikom porastu  i koji remeti, prije svega, rasplod zeca.

Pored lova redovno iznosi sol i sijeno u lovište kao dohranu za divljač.

Zbog svega navednog i zalaganja za razvoj lovstva te njegovih i uspjeha, njegova  grupa ga je predložila za orden Lovačkog saveza Srbije, baš kao i krovni lovački list Lorist, ostaje da se vidi da li će dobiti navedeni orden.

- Lisica je jako prepredena, mudra i žilava divljač. Lov lisice je zaista lijep lov, najljepši smatra Kenan, ten am priča o svom udruženju.

- Lovačko udruženje iz Prijepolja planski uvijek ispunjava svoje ciljeve, Ovom prilikom treba pohvaliti Upravu, lovočuvara, a posebno Upravnika Dragoslava Ostoju. Svim Lovcima Dobar pogled i mirna ruka, poručuje kolega Kenan iz Prijepolja.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).