Blizu tri stotine lovaca okupilo se jučer na području LS Musići, koja je ove godine bila domaćin tradicionalnom zajedničkom i završnom lovu sezone – lovu na divlje svinje.

Lijepo vrijeme, dobra organizacija i nezaboravno lovačko druženje uz pjesmu i bogatu lovačku trpezu obilježili su ovogodišnji završni lov. 

"Sve je, zahvaljujući besprijekornoj organizaciji, proteklo bez ijednog incidenta i prospusta, a to je u ovakvim prilikama, kada u događaju učestvuje preko tri stotine ljudi, najvažniji zadatak – kazao je za Radio Olovo predsjednik LD „Tetrijeb“ Olovo Izet Smajić Hisko, odajući posebno priznanje LS Musići koja je izuzetnom organizacijom u svim segmentima, od prijema ljudi, parkinga, organizacije lova i kasnije druženja u potpunosti opravdala ukazano povjerenje.  

Jučerašnjim lovom zadovoljni su lovci, ali i lovina jer je, uprkos dobrom pokrivanju terena i dobro organiziranom pogonu, odstrel izostao.

Ispostavit će se da su divlje svinje koje su locirane na tom području, uoči samog lova, migrirale iz tog dijela lovišta i tako ostavile lovce bez ulova. – No i to je lov –  kazat će za naš program prvi čovjek našeg lovačkog društva.

 Završnom zajedničkom lovu i druženju uz goste lovce iz drugih LD prisustvovali su i brojni drugi prijatelji lova, prirode i LD „Tetrijeb“, poput načelnika općine Olovo g-dina Đemala Memagića, komandira PS Olovo Amira Džinića i drugih dragih gostiju koji svojim angažmanom pomažu i podržavaju rad društva.

Sumiranje razultata još jedne lovne sezone, za koju se već sada može kazati da je bila izuzetno uspješna, prezentirat će se na redovnoj godišnjoj Skupštini društva koja je planirana početkom aprila mjeseca. 

Tekst i foto: Radio Olovo/F.S, S.Z.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).