Danas je u Tešnju održan memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova posvećen Nerminu Ogriću i ostalim preminulim članovima ovog lovačkog društva.

Kako su nam rekli organizatori turnir je posjetilo preko 200 lovaca i njihovih prijatelja, a nastup na turniru uzelo je preko 120 strijelaca.

Prije početka turnira delegacija predvođena predsjednikom LD „Kiseljak“ iz Tešnja, Muhidinom Handžićem i predsjednikom SLOuBIH-a, Muhamedom Hodžićem, posjetila je mezar prerano preminulog Nermina, te je položila cvijeće i proučila Fatihu.

 

.

 

Nakon toga su posjetili porodicu Ogrić, a zatim se prešlo na takmičarski dio. Turnir je proglasio otvorenim predsjednik SLOuBiH-a Hodžić, a prvi hitac uputio je otac Nermina Ogrića, Jasmin, dugogodišnji član LD „Kiseljak“ iz Tešnja.

Na kraju treba spomenuti da su se takmičari natjecali u disciplinama pionira, seniora i veterana, a najbolji pionir (gađanje vazdušnom puškom) bio je Čolić Ahmet. Najbolji senior u gađanju glinenih golubova i osvajač prvog mjesta je Senad Mešić. U kategoriji veterana prvo mjesto pripalo je Muhidinu Handžiću.

Više o cijelom događaju pogledajte u video prilogu i foto galeriji.

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).