LD Sana iz Sanskog Mosta može se pohvaliti odličnim lovištem, još boljim lovcima, ali i činjenicom da cijela jedna porodica, uključujući i ženski dio porodice, učestvuje aktivno u očuvanju tradicije lova. Kako su javili na svojoj FB stranici u proteklom periodu je porodica Biščević imala lovačku sreću, te je uz lovačko znanje uspjela odstrijeliti četiri primjerka srneće divljači. Dva je odstrijelio dr. Nedim Biščević, a isto toliko njegova bolja polovina Azra. Također u cijeloj ovoj priči ne treba zaboraviti ni njihovog sina Edina koji je od samog rođenja upisan u matičnu knjigu lovaca LD Sana i koji, kako su nam rekli iz LD Sana, ne propušta niti jedan lov. 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).