Jučer je u Kiseljaku na lovačkoj kući Šainovići održana Skupština LD "Zahor" Kiseljak. Na Skupštini su se razmatrali redovni godišnji izvještaji, ali se birao i novi predsjednik ovog društva. Svi izvještaji o radu u 2018. godini su usvojeni jednoglasno, a prezentovan je i budući rad udruženja, odnosno plan rada za naredni period, što je također usvojeno jednoglasno od strane članova Skupštine.

Na prijedlog sekcija na mjesto predsjednika kandidovan je i izabran je Amir Agić, dugogodišnji član udruženja, koji je do sada obnašao funkciju člana Upravnog odbora.

Ovom prilikom sekretar udruženja, Asmer Japaur, prezentovao je i dio nabavljene opreme u sklopu projekta lovnog streljaštva, a koji je podržan od strane JP BH Pošta. Također najavljena je i implementacija projekta "Upoznajmo naše lovište" koji za cilj ima edukaciju lovaca, a koji je podržala Općina Kiseljak.

Nakon uspješno održane Skupštine lovci su nastavili druženje uz isprobavanje nabaljenih vazdušnih pušaka, ali i nezaobilazan lovački gulaš.

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).