Kako smo ranije i pisali na našem web portalu, članovi LD "Igman" Ilidža krajem prošle i početkom ove godine uradili su cijeli niz akcija u lovištu. Isto tako su nastavili i prošlog mjeseca kada su izvršili akcije oranja i sijanja, a sve ovo dalo je i rezultate prilikom otvorenja lova na srndaća.

POVEZANI TEKSTOVI

FOTO IZVJEŠTAJ: GAZDOVANJE LOVIŠTEM LD 'IGMAN' ILIDŽA

LD 'IGMAN': RADNA AKCIJA ORANJA SIJANJA I IZNOŠENJA SOLI

Gdin Jasmin Ljuca, predsjednik ovog udruženja sam je ponosan na akcije članova i članica ovog društva, a i sam je učestvovao u njima. Da se rad i ulaganje u lovište isplati pokazalo se prilikom prvih nekoliko izlazaka na srndaća. Naime lovci su primjetili poboljšanje stanja divljači, a nekoliko njih je imalo i mirnu ruku, dobro oko i lovačku sreću.

"Lično ja sam imao priliku da odstrijelim dva srndaća. Također lovci Mujić Tarik, Azur Botulja i Bašalić Husein izvršili su odstrijel srndaća. Ovo je dokaz da se u lovište mora prije svega ulagati i raditi na uzgoju i zaštiti divljači, da bi tek onda došlo do onoga što nazivamo odstrijel odnosno izlučivanje divljači iz lovišta", rekao je Ljuca za Slobih.ba.

 

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).