Lov u SBK je na čekanju, a lovci iznalaze načine da se i dalje provodi jedan do glavnih ciljeva lova-druženje kolega lovaca. Dokaz za ovo svakako su i kiseljački lovci koji su odlučili da idu u projekat nabavke opreme za sportsko streljaštvo. 

Lovci iz LD "Zahor" su odlučili relizovat projekat iz oblasti sporta a koji se tiče sportskog streljaštva. Prilika za to se otvorila kada je JP BH Pošta objavilo Javni poziv te su aplicirali na isti. Sredstva su im odobrena, a već protekle sedmice su nabavili dio opreme-vazdušne puške.

"Ovo je dio opreme koju smo nabavili. Radi se o vazdušnim puškama Gamo, kalibra 5.5, a očekujemo i uskoro i ostalu opremu. Na ovaj način ćemo uspjeti organizovati takmičenje, koje će biti povod i za druženje i okupljanje lovaca. Činjenica je da je lov u SBK na čekanju, ali sigurno je da nam druženje niko ne može oduzeti i zabraniti", rekao je Asmer Japaur sekretar LD "Zahor" koji je iskoristio ovu priliku da se zahvali JP BH Pošta i generalnom direktoru Mirsadu Mujiću jer su podržali ovaj projekat.

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).