Danas je u prostorijama Saveza lovačkih organizacija u BiH održan sastanak Upravnog odbora ovog tijela u proširenom sastavu sa članovima UO Lovnog kinološkog saveza u FBiH. Na dnevnom redu našlo se 6 tačaka, od usvajanja zapisnika sa prošle sjednice, preko problematike u vezi sa lvnom kinologijom, pa do organizacije tradicionalne manifestacije „Druženje lovaca Igman“i relizacije projekata SLOuBiH-a.

Jedna od gorućih tema bila je ona u vezi sa lovnom kinologijom. Naime BKS je jednostrano odlučio da prekine saradnju sa LKS-om, uskrativši lovcima  mogućnost prijave legla preko matičnih lovačkih organizacija i LKS-a.

O čemu se govorilo na sjednici, kada je planirana manifestacija druženja lovaca i o situaciji u vezi sa kinologijom za naš portal govorio je predsjednik SLOuBiH-a Muhamed Hodžić.

Više pogledajte u video prilogu sa današnje sjednice Upravnog odbora.

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).