Proteklog vikenda su članovi Upravnog odbora ULD "Tetrijeb Gunjani" iz Kreševa održali redovnu sjednicu Upravnog odbora. Kako su nam rekli iz ovog društva pomalo je tužno da se sjednica u junu održava a da ista nije vezana za lov na srndaća. Naime, lov u SBK je u zastoju, te su sva društva trenutno "na čekanju".

- Razgovarali smo o aktuelnoj problematici. Činjenica je da među lovcima kolaju informacije, ali za sada možemo samo da potvrdimo da se radi na tome da se problem riješi. Treba biti direktan, ovo je problem primarno političke prirode i lovci su taoci iste, rekao nam je Ibrahim Agić, predsjednik.

Sjednicu UO Ibrahim Agić je iskoristio kako bi uručio Lovačke kalendare autora prof. dr. Dalibora Balliana svim članovima Upravnog odbora.

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).