U subotu, 8. juna 2019. godine u Društvenom domu Pazarić održano je zborovanje lovaca Lovačkog društva "Bjelašnica" Hadžići, a u povodu otvora lova na srndaća. Tom prilikom predsjednik Lovačkog društva "Bjelašnica" Hadžići Mirsad Medić dodjelio je posebno priznanje za doprinos i  nesebičnu podršku razvoju lovstva na području općine Hadžići gosp. Hamdi Ejuboviću načelniku općine Hadžići, kao i savezna priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima Društva.

Za počasne članove Društva proglašeni su: Jasmin Čizmić, Nihad Šehić i Asim Šehić, dobitnici Ordena prvog reda SLOuBiH su: Nusret Lokvančić i Derviš Čizmić dok su Orden drugog reda SLOuBiH dobili: Dino Borovina i Ameludin Hasanović.

Dobitnici Zahvalnica SLOuBiH su: Azemin Sadiković, Dženan Đino, Meho Mulagić, Esad Tahirović, Dževad Čengić, Memsud Zametica, Esmir Muhibić, Veldin Hujić, Tarik Šehić i Semir Subašić.

"U cilju osvježavanja krvi i poboljšanja stanja populacije divljeg zeca u našem lovištu izvršena je nabavka 32 odrasle jedinke divljeg zeca koje su 1.6.2019. godine puštene u lovište „Ormanj“ a kojim gazduje naše Društvo. Također bi se ovom prilikom posebno zahvalili i gosp. Muhamedu Hodžiću predsjedniku SLOuBiH koji je prisustvovao zborovanje lovaca Lovačkog društva "Bjelašnica" Hadžići kao i Televiziji Sarajevo (TVSA) koja je dana 9. juna 2019. godine u Centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik objavila video prilog o našem lovačkom Društvu.", rekao nam je Mirsad Medić, predsjednik UO LD "Bjelašnica" iz Hadžića.

.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).