Lovci LD "Tetrijeb Gunjani" iz Kreševa početkom mjeseca su napravili niz akcija na iznošenju soli. Kako nam je javljeno jedna od grupa koja je prva izašla na teren je ona iz sekcije Gunjani. Lovci ove sekcije, predvođeni predsjednikom Naimom Selimovićem izašli su i iznijeli sol, a potom i uredili prostor oko lovačke kuće "Hajdučka luka". 

Osim čišćenja, lovci su pristupili i košenju trave oko kuće, a, kako kažu, sve u nadi da će u SBK biti čim prije riješen problem lovstva i kako bi na ovom mjestu mogli da organizuju otvorenje lova na srndaća.

"Posebno nam je drago da su sa nama izašli i mlađi lovci. Nama je ovo urediti lovilo se ili ne lovilo, a isto je i sa iznošenjem soli. Divljač moramo paziti bez obzira da li ima lova", rekao nam je Selimović.

U fotogaeriji pogledajte fotografije sa akcije kreševskih lovaca.

.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

E-mail: slobihredakcija@gmail.com

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).