LD "Vlašić" iz Travnika i ove godine će organizovati Lovačke susrete. Radi se o manifestaciji koja se održava u vrijeme otvorenja lova na srdnaća. Lovačko društvo "Vlašić" početkom juna tradicionalno organizuje otvorenje lova na srndaća, ali zbog činjenice da je u SBK trenutno uslovni lovostaj uzrokovan političkim problemima, umjesto lova na srndaća, lovci će organizovati okupljanje u cilju druženja.

Kako nam je rečeno iz LD "Vlašić", iako je i u prethodnim godinama lov bio obustavljen, lovci su izrazili želju da se druže i okupljaju, te će tako biti i ove godine. Okupljanje na Gostilju, ispred lovačke kuće, počet će u jutarnjim satima, a osim druženja bit će organizovano i takmičenje u gađanju glinenih golubova.

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).