LO "Kiseljak" iz Tešnja napravila je u proteklom periodu nekoliko čeka u svom lovištu. Čeke su napravljene u sekciji Kalošević, a radovi su trajali pola godine. Izgrađena je visoka čeka, ali i nekoliko niskih čeka, a kako nam je rekao član LO "Kiseljak" Asim Skopljak lovci ove organizacije konstantno su u akcijama a sve u cilju unaprijeđenja lovstva.

"Iskreno, uvijek se nešto radi i to na čelu sa predsjednikom Muhidinom Handžićem. Što se tiče sekcije Kalošević, moramo se pohvaliti da radimo na uređenju lovišta, prihrani divljači, a pravimo i visoke čeke. Ova čeka je samo jedan u nizu lovno-tehničkih objekata u našem lovištu, a ne planiramo ovdje stati.", rekao nam je Skoljak.

Također Skopljak napominje da je i sam učestvovao u radovima, a da su među najaktivnijima u izgradnji bili grupovođa grupe Bobare Jasmin Kurdić, Adil Mujkuć, Hamza Mujkić, te počasni lovac Raif Kurdić.

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).