Članovi LD "Sana" iz Sanskog Mosta već duži niz godina pokazuju koji je pravi način ophođenja prema lovištu, prirodi, divljači i lovačkom društvu. Skoro pa je nemoguće pobrojati sve akcije koje lovci-članovi LD "Sana" urade u toku godine u svom lovištu.

Jedna od posljednjih akcija koja je relizovana je inicirana od strane sekcije Donji Kamengrad. Kako su nam rekli iz LD "Sana" radi se o lijepoj i reprezentativnoj visokoj čeki, a jedan od glavnih protagnosta pravljenja čeke bio je Muhamed Helić poznatiji kao Mućo. Iz LD "Sana" su čestitali sekciji Donji Kamengrad na uspješnoj akciji, te se zahvalili svim članovima koji su dali svoj doprinos u relizaciji ove akcije.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).