Savez lovačkih organizacija u SBK zakazao je na sjednici prošlog Upravnog odbora redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu. Termin Skupštine je 20. april, a održat će se u Domu Armije u Travniku. Iz SLO u SBK su nam objasnili da je praksa da se izvještajna Skupština održava svake godine u drugom mjestu. Prošle godine domaćini su bili članovi udruženja "Koprivnica" Bugojno, dok su ove godine domaćinstvo preuzeli članovi LD "Vlašić" iz Travnika.

Skupština je planirana za 10 sati u subotu, a za očekivati je da se na Dnevnom redu, osim izvještaja, nađe i problematika u vezi sa lovom na području ovog kantona.

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).