Protekle sedmice u Travniku je održana sjednica Upravnog odbora Saveza lovačkih organizacija u SBK. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Naim Pičar Pilot, a na dnevnom redu našlo se usvajanje zapisnika sa protekle sjednice, izvještaji predstavnika lovačkih organizacija iz SBK, edukacija kinoloških referenata, kao i aktuelna problematika u vezi sa lovištima u SBK.

Predsjednik Pičar naglasio je da je u stalnom kontaktu sa predstavnicima vlasti u SBK, nadležnim ministarstvom,  kao i Savezom lovačkih organizacija u BiH te da se nada da će lovci čim prije dobiti lovišta na korištenje.

Podsjećamo lovci u SBK još uvijek nisu dobili lovišta u skladu sa Zakonom, odnosno lovišta nisu dodjeljena na korištenje. U proteklom periodu lovne aktivnosti, primarno uzgoja i zaštite odvijali su se u skladu sa Rješenjem koje je ponudilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a koje je isteklo sa 1. aprilom.

Iz SLOuSBK najavili su nastavak aktivnosti kako bi lovci čim prije mogli da ponovo budu tamo gdje im je mesto-u lovištima.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).