Proteklog vikenda u hotelu Hollywood na Ilidži je održan sastanak predsjednika i sekretara članica Saveza lovačkih organizacija u BiH.

U svom obraćanju predsjednik Saveza Muhamed Hodžić je pozvao članice da se aktivno uključe u rad Saveza i iskažu svoje potrebe za edukacijom svog članstva kako bi Savez mogao planirati iste u tekućoj godini, a sve u cilju promocije i unaprijeđenja lovstva.

Također je napomenuo da Savez maksimalno stoji na raspolaganju svim lovcima, te da je rukovodstvo SLOuBiH-a, unatoč poskupljenju cijene papira za štampanje na globalnom nivou, zadržati istu cijenu Lovačkog lista, a sve u cilju zaštite lovaca.

Ovom prilikom prof.dr. Ballian Dalibor, član Stručnog savjeta Saveza, je promovisao prvo izdanje Lovačkog kalendara, koji je, kako je i sam napomenuo, knjiga koja bi se trebala naći u džepu svakog lovca.

KONTAKT INFORMACIJE

 

  

Adresa: Petrakijina 24, 71000 Sarajevo

Telefon / Fax: +387 33 668 209

Žiro račun: 161 00000 1445 0004

SAVEZ LOVAČKIH ORGANIZACIJA U BOSNI I HERCEGOVINIH

Savez djeluje i radi u kontinuitetu od 1925. godine do danas. Savez lovačkih organizacija djeluje  s ciljem da lovačkim organizacijama obezbjedi i omogući da zajednički i lakše ostvaruju svoja prava i interese na nivou države kao i izvan granica učlanjivanjem u evropske asocijacije. 
Savez je član Međunarodnog savjeta za uzgoj, zaštitu i lov (CIC) i  i Federacija lovačkih asocijacija evropske unije (FACE).